Publicat de: deeam | Noiembrie 22, 2009

CHIMIE

DESCOPERITĂ:
Cu mult timp în urmă de un chimist pe nume ADAM. Data descoperirii este necunoscută.

SIMBOLUL: Fm

APARIŢIA ÎN NATURĂ: Peste tot atunci când nu e căutată şi nicăieri atunci când ai nevoie de ea. De obicei apare în locurile cu populaţie umană.

OBŢINERE: La început a fost preparată dintr-o coastă; cu timpul, însă,datorită evoluţiei, se prepară din greaşeală. Cu toate că s-au făcut multe încercări, o sinteză a acestui element nu a reuşit nici unui cercetator. Se presupune că reacţia de sinteză ar fi FE+ME+IE=FEMEIE

GREUTATEA ATOMICĂ: Se cunosc mai multi izotopi: izotopul ”şnur” (45 kg), izotopul „damă bine” (55 kg), izototpul „forme pline” (65kg), şi izotopul „batoza” (100kg). Datorită acestor izotopi elementul nu are un loc bine stabilit în sistemul periodic al elementelor.

RĂSPÂNDIRE: Se găseşte în natură, în stare liberă sau în combinaţii.
În general se găseşte acolo unde nu trebuie şi în special în Cuba ai cărei locuitori sunt „cu -banii”.

PROPIETĂŢI FIZICE: Suprafaţa este acoperită în general cu un strat de pudră. Se găseşte în 4 stări de agregare: stare amorfă (până la 16 ani), stare cristalină (16-35 de ani), stare gelatinoasă (35-50 de ani) şi stare uscată (peste 50 de ani ).

Aflat în stările amorfă şi cristalină elementul fierbe la simplul contact, îngheaţă greu sau brusc şi se topeste când este bine tratat. Dacă la inceput e dulce , o dată cu trecerea timpului se acreşte, devine amar şi apoi otravă curată. Poate fi acru şi la tratări nepotrivite. Daca e lovit, scoate sunete ascutiţe. Poate da multe dureri de cap. Spectrele sunt de la blond şi roşcat până la negru. Se dizolvă greu în lichide şi este solubil în acid sulfuric. Activitatea creşte exponenţial cu saturarea în alcool.

PROPIETATI CHIMICE: Elementul are mai multe valenţe, din care cauză se combină foarte uşor, uşor sau după mai multe încercări. Cu numărul de coordinare 1 se formează un complex familiar.
Combinat atacă ficatul şi punga. Are o mare afinitate pentru metalele rare şi preţioase şi absoarbe uşor în cantităţi apreciabile, băuturi fine, prăjituri şi multe alte delicatese. Este un foarte bun agent reducător al finanţelor bărbaţilor.

INTREBUINTARE: Se întrebuinţează mai ales în bucătării (aici îmi permit să intervin: chstia asta e cam demodată) şi în dormitoare. Se mai foloseşte ca podoabă pentru ridicarea nivelului şi accidental pentru înmulţire. Este folosit pentru a creşte efectul estetic al maşinilor sport.

METODE DE ANALIZĂ: Elementul în stare pură se înroşeşte dacă este descoperit sau văzut în starea sa naturală. Se înverzeşte în prezenţa unui izotop cu însuşiri mai bune.

PS: Nandos are un curs extrem de bine venit pentru DOMNI. Îmi permit să fac şi eu unele comentarii:

Modului 1, punctul 3: Fotbalul rămâne fotbal, dar nu mai uitaţi SĂ NE LUAŢI ŞI PE NOI PE STADION!

Modului 2, punctul 5: Repetarea e mama învăţării.

CURS INTENSIV, Punctul 4: Este testat pe mai multe exemplare, aşa că nu vă faceţi probleme.

CURS INTENSIV, Punctul 5: Întrebarea este „De ce nu este un delict să îi oferi flori”? PUNCT

Anunțuri

Responses

  1. Si God mai greseste :)))))))

  2. Greşeste, greşeşte dar şi cînd le nimereşte …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: