Publicat de: deeam | octombrie 16, 2008

Ţara în care trăim

În ce ţară trăim… De ce spun asta? O maşină accidentează un pieton. Nu am văzut exact momentul impactului. Doar că un domn în jur de vreo 55-60 de ani zăcea inconştient pe asfalt şi din gură îi ieşea un firicel de sînge. Se sună la 112.

În cîteva minute vine poliţia. Se aşteaptă salvarea. Se vede o salvare după 10 minute la capătul străzii. Poliţia îi face loc. Ajunge în dreptul rănitului, şoferul ambulanţei deschide geamul şi îi spune ceva poliţistului, apoi pleacă mai departe. În tot acest timp pietonul zace pe jos cu faţa plină de sînge şi respiră neregulat.

Evenimentul s-a petrecut în apropierea spitalului Budimex. Eu cred că un medic (chiar dacă e pediatru) poate da primul ajutor mai bine decît mama sau alţi trecători.

După alte cîteva minute vine o echipă SMURD, în sfîrşit. De la impact pînă a ajuns SMUR-ul au trecut cel puţin 15 minute, timp suficient ca un om să se transforme din rănit în decedat şi alt om să treacă de la dosar penal la cîţiva ani de puşcărie.

De ce s-a produs accidentul? Foarte simplu. Pentru că semnul de „trecere de pietoni” este foarte bine camuflat de crengile unui copac iar marcajul nu a mai fost trasat de cînd s-a făcut strada.

Sper ca acel domn să se facă bine şi cu siguranţă de cîte ori o să mai trec pe strada aia o să îmi amintesc acest incident.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: