Publicat de: deeam | martie 20, 2008

Televizorul, dusmanul din dormitor

copiltv.jpg

Am tot citit in diverse reviste ca televizorul este foarte daunator sanatatii, dar nu credeam ca este chiar atît de serios.
Iata ce am aflat de curind:
Cercetarile de specialitate au ajuns la concluzia ca vizionarea TV afecteaza grav emisfera cerebrala stanga si cortexul prefrontal. Emisfera stanga reprezinta centrul limbajului, este responsabila de rationamentele logice si analitice, ceea ce inseamna ca aceste procese vor fi afectate, persoanele in cauza vor intampina dificultati in construirea frazei, atat in vorbire cat si in scris. Cortexul prefrontal reprezinta sediul introspectiei, al constiintei si controlului emotional, al proceselor mentale superioare. Afectarea lui va avea drept rezultate scaderea capacitatii de concentrare a atentiei, motivatiei si vointei, o crestere a agresivitatii si a pulsiunilor sexuale. Cumularea efectelor va avea drept rezultat o persoana slaba, incapabila sa ia decizii sau sa actioneze in sensul indeplinirii dorintelor sale deoarece ii lipseste vointa necesara intrarii in actiune si motivatia de a o duce la bun sfarsit.
Intr-un important studiu dedicat consecintelor vizionarii TV, intitulat “Efectele micului ecran asupra mintii copilului” realizat in anul 2007 de catre “Asociatia pentru apararea familiei si copilului” se constata ca vizionarea are consecinte dintre cele mai dramatice: agitatie mentala, slabirea capacitatii de concentrare, scaderea memoriei, aparitia starii de pasivitate si a plictiselii, a depresiilor, anxietatii si tulburarilor de personalitate, precum si intensificarea starii de nervozitate. Pe termen lung ea va diminua puternic capacitatea omului de a se implica in propria existenta si detasarea de realitatea vietii cotidiene, scaderea capacitatilor intelectuale si implicit procesele de invatare.
Sint foarte fericita ca nu mai am timp sa ma uit la tv decit maxim 2 ore seara, inainte de culcare.

Reclame

Responses

  1. acum se explică multe… 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: